Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Σοκολάτα για.. ομορφιά.


Σοκολάτα. H τροφή των Θεών. Το γλυκό που δύσκολα αντιστέκεται κάθε άνθρωπος. Όλοι ξέρουμε τη χρησιμότητα του και και τις «θεραπευτικές» του ιδιότητες στην κακή ψυχολογία, αλλά εκτός από αυτό μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να παρασκευάσεις τα πιο.. νόστιμα καλλυντικά και μάσκες για την καταπολέμηση του τοπικού πάχους!




1. Mάσκα προσώπου για ενυδάτωση


Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας με αυτή τη μάσκα και θα γίνει απαλή και βελούδινη. Οι νιφάδες βρόμης θα προκαλέσουν μια ελαφριά απολέπιση απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα, η καφεΐνη που περιέχει το κακάο θα τονώσει την κυκλοφορία προσφέροντας λάμψη στο πρόσωπό σας και το μέλι με τις αναπλαστικές, αντιγηραντικές και μαλακτικές ιδιότητές του θα θρέψει την επιδερμίδα. Θα φτιάξετε τη μάσκα ανακατεύοντας:
● 1/3 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
● 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
● 1/4 του φλιτζανιού μέλι
● 3 κουταλάκια νιφάδες βρόμης
Εφαρμογή: Απλώνετε το μείγμα στο πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια, και κάνετε ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Αφήνετε τη μάσκα να δράσει για 10 λεπτά περίπου, μετά την ξεβγάζετε καλά με άφθονο χλιαρό νερό και βάζετε μια κρέμα προσώπου.




2. Αντιοξειδωτική μάσκα προσώπου
Υλικά: 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκος χυμός πορτοκαλιού, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κακάο σκόνη.
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και απλώνουμε το μίγμα στην επιδερμίδα, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, για 20 λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.



3.Πίλινγκ προσώπου και σώματος με βούτυρο κακάο
Υλικά: 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο κακάο, 3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο, 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας χυμός φρέσκου λεμονιού.
Παρασκευή:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο κακάο στο μπεν μαρί μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε το μείγμα. Κάνουμε απαλό μασάζ σε όλη την επιφάνεια της επιδερμίδας, έως ότου αυτή αποκτήσει ένα απαλό ερυθρό χρώμα. Αφαιρούμε το μείγμα με υγρές ζεστές πετσέτες.


4.Μάσκα προσώπου και σώματος με κουβερτούρα

Υλικά: 7 μεγάλες κουβερτούρες, 3 κουταλιές της σούπας λάδι ελιάς, 7 κουταλιές της σούπας βουτυρόγαλα.
Παρασκευή:
Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το βουτυρόγαλα και το λάδι ελιάς. Αναδεύουμε καλά και, ενώ το μίγμα είναι ακόμα ζεστό, το απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιδερμίδα. Τυλίγουμε το σώμα μας με μεμβράνη κουζίνας και χαλαρώνουμε για 20 λεπτά, αφήνοντας τη σοκολατένια μάσκα να δράσει. Ξεπλένουμε κάνοντας ένα ζεστό ντους, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε σαπούνι. Η επιδερμίδα μένει ενυδατωμένη και αναδίνει ένα διακριτικό σοκολατένιο άρωμα.


5.Μάσκα για την καταπολέμηση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας σε γλουτούς και μηρούς
Υλικά:
1 κούπα τριμμένη μαύρη σοκολάτα, 1 1/2 κούπα τριμμένη παραφίνη, 7 σταγόνες αιθέριο έλαιο από πράσινο τσάι (αποτοξινωτικό), 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο από γκρέιπφρουτ (λιποδιαλυτικό )
Παρασκευή:Σε μπεν μαρί λιώνουμε την παραφίνη και μετά προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια. Απλώνουμε το μείγμα ζεστό στην επιδερμίδα και το αφήνουμε να δράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά. Τα αποτελέσματα είναι γρήγορα και θεαματικά! Το κακάο... είναι υψηλής θρεπτικής αξίας, πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Άλλο ένα σημαντικό συστατικό του όμως είναι και η καφεΐνη, η οποία βοηθά στην αντιμετώπιση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας.



Προσωπικά, δοκίμασα την ενυδατική μάσκα και πρέπει να πω με το ζόρι κρατιόμουν να μην την φάω αλλά συγκρατήθηκα. Το πρόσωπο μου είχε απίστευτα απαλή αίσθηση και μύριζε σοκολάτα. Τι καλύτερο..?


Δοκιμάστε και θα γλυκαθείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου