Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Eyeliner, my love.

Eyeliner. Το προϊόν που κάθε γυναίκα έχει στην κατοχή της, ακόμη και οι γυναίκες που δεν βάφονται συχνά. Γιατί το eyeliner δίνει βάθος και ένταση στο βλέμμα, κάνει ένα καλύτερο σχήμα στα μάτια και κάνει τις βλεφαρίδες να δείχνουν μακρύτερες.



Yπάρχουν 3 είδη eyeliner.


1. Μολύβι eyeliner
2. Gel eyeliner
3. Yγρό eyeliner


To μολύβι είναι το πιο κοινό είδος eyeliner. Για τις περισσότερες είναι το πιο εύκολο στην εφαρμογή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλες τις ώρες και υπάρχει σε όλα τα χρώματα. Καλύτερο βέβαια θα είναι να αγοράζετε pencil eyeliner με κρεμώδη υφή έτσι ώστε να απλώνεται καλύτερα.




To gel eyeliner είναι ένα σχετικά πρόσφατο προϊόν στην αγορά. Είναι σε στερεά μορφή και είναι ελαφρώς κρεμώδες. Προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα και περισσότερο έλεγχο σε αυτόν που το εφαρμόζει με σχέση το υγρό eyeliner και είναι πιο εύκολο στην εφαρμογή. Κρατάει περισσότερο και καλύτερα από το μολύβι και υγρό eyeliner.




Υπάρχει κάτι που κάνει αναμφισβήτητα σέξι το υγρό eyeliner και αυτό είναι ότι έχει ένα πιο γυαλιστερό αποτέλεσμα και πιο έντονο. Λόγω της υγρής μορφής του, βοηθάει στο να δημιουργηθούν πιο ευδιάκριτες, σκληρές γραμμές. Είναι πιο δύσκολο για τους αρχάριους, οπότε μέχρι να το μάθεις καλό είναι για να κάνεις την γραμμή να κάνεις μικρές κουκιδίτσες και να τις ενώσεις μετά. Για πιο σταθερό αποτέλεσμα πέρασε από πάνω την γραμμή eyeliner λίγη σκιά στο ίδιο χρώμα.





Ανάλογα όμως με το σχήμα πρέπει να κάνεις μερικές διορθώσεις:

Στρογγυλά μάτια
Προέκτεινε τη γραμμή λίγο πιο έξω από την εξωτερική γωνία και μερικά χιλιοστά ψηλότερα.

Γωνίες ματιών που «πέφτουν»
Πρέπει τότε κοντά στο τέλος του ματιού στην εξωτερική γωνία να ζωγραφίσεις τη γραμμή οπωσδήποτε ένα τι λίγο προς τα πάνω.

Μάτια κοντά το ένα στο άλλο
Άρχισε τη γραμμή από τη μέση του ματιού. Πρέπει να είναι πολύ λεπτή εκεί που αρχίζει και να αυξάνει το πάχος της όσο προχωράει προς τα έξω και επάνω.

Μικρά μάτια
Απέφυγε το μαύρο χρώμα γιατί μικραίνει το βλέμμα ακόμα περισσότερο. Προτίμησε να τα τονίσεις με σκούρο καφέ ή γκρι

Tρόποι











60's eyeliner look*



Kαι αν και πάλι δεν καταφέρατε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα από τις εικόνες ορίστε και ένα βίντεο από την MakeupGeek την οποία λατρεύω!



Ελπίζω να σας άρεσε! Αλήθεια, εσείς ποια eyeliner χρησιμοποιείτε?




* Το 60's look είναι μονάχα η εικόνα που έβαλα δίπλα, οι υπόλοιπες είναι διάφορα στυλ.

6 σχόλια:

  1. Εγώ χρησιμοποιώ μολύβι και υγρό eyeliner!! Δυσκολεύομαι να πετύχω την γωνιά αλλά θα δοκιμάσω τους τρόπους που μας δείχνεις και πιστεύω να το κάνω καλύτερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο υγρό eyeliner θέλει να έχεις ώρα μπροστά σου για να βαφτείς, τουλάχιστον εγώ. Mε το gel eyeliner το κάνω σε χρόνο μηδέν και δείχνει απίθανο! Νομίζω με τις εικόνες που έβαλα, σε βοηθάει και θα μπορέσεις να το κάνεις καλύτερο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. I don't understand the language but the pictures tells it all! I want to try these!!!!

    check my fashion/beauty blog

    searchingforLBD.blogspot.com

    Greetings from Finland

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τελειο ποστττ!καλη αρχη!λατρευω το eyeliner και ειδικα το gel πραγματικα εχω δοκιμασει μολυβι,υγρο σαν το mac που δειχνεις,υγρο σε μορφη στυλεου και το gel στο οποιο και κολλησα και λατρευω γιατι μενει στη θεση του(επιτελους!!) και εφαρμοζεται Π Α Ν Ε Υ Κ Ο Λ Α!!!
    τελειες και οι φωτογραφιες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και επεστρεψα με ενα βραβειακι για σενα!!δες το στο http://pichunter-sky-is-the-limit.blogspot.com/2012/01/versatile-blogger.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ευχαριστώ PiChunTeR! Και μένα το αγαπημένο μου έγινε το gel! Ετοιμάζω και άλλο άρθρο για αύριο, και παράγγειλα από ΕLF οπότε εντός των ημερών θα έχω και review! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή